Marketingstratégiák kidolgozása

marketing

Segítünk Önnek, hogy a megfelelő csatornákon, a megfelelő üzenetekkel, a megfelelő időben érje el ügyfeleit. A top of mind pozíció megszerzése, megtartása folyamatos és céltudatos, többszintű kommunikációt igényel, ehhez pedig hatékony marketingmixet kell összeállítani. Mi biztosítjuk Önnek a szaktudást és tapasztalatot.

 

Egy kínai mondás szerint „Teljesen mindegy, milyen vastag, egy gerenda nem tartja meg a házat”.  Így van ez a marketinggel is: nincs az a sikeres egyetlenegy akció, amivel fel tudunk virágoztatni egy vállalkozást. Jó ezt szem előtt tartani, attól függetlenül, hogy kis- vagy közepes méretű céget működtetünk. A marketingmix az, ami lehetővé teszi, hogy szezonális tényezőktől, a célcsoport szegmentációjától, az árfolyam alakulásától függetlenül működni tudjon. Az viszont már egyáltalán nem mindegy, hogy mit tervezünk bele a mixbe.

Első lépésként a célcsoport meghatározásával kezdünk – ez az ami lehetővé teszi, hogy megtervezzük mind az állandó, mind a kampányalapú ügyfél-kommunikációt.

Célcsoport

A célcsoportot a szolgáltatásunk függvényében szabjuk meg. Prémium termékek gyártása esetén prémium a célcsoport is – a svájci órák vásárlói nyilván nem a szociális segélyen élők közül kerülnek ki. A célcsoport definiálása során a következőket kell feltétlenül tudni: hol élnek, mekkora a jövedelmük, milyen a végzettségük, hány évesek stb. A demográfiai tényezők segítenek bennünket abban, hogy megrajzoljuk egy ideális kliens képét.

Az ígéret

Ha már tudjuk, hogy kik alkotják a célcsoportunkat annak is utána tudunk járni, hogy hogyan vélekednek a termékünkről, mi az, amiért veszik, mi az, amit én eladok. Egy ismerős példa szerint, a fogorvosi rendelő ügyfeleit nem a modern felszerelés, hanem a fájdalommentes kezelés ígérete motiválja. 

Kommunikációs csatornák

A célcsoport és üzenet kidolgozása után meg kell találnunk azokat a csatornákat, ahol eljuthatunk a potenciális ügyfelekhez. Egy kollégiumban érdemes egyetemi képzést reklámozni, ám egy szakiskolában már jóval kevésbé van értelme.

Az általános klienskommunikáció ideális esetben több csatornán keresztül működik: van egy honlapunk, van egy mobil applikációnk, van egy Facebook-oldalunk, időnként elmegyünk egy konferenciára, szakcikket írunk az újságba, hírlevelet küldünk stb. Az állandó jellegű kommunikációra az előző csatornák mind alkalmasak, ha akciók hirdetünk meg, akkor érdemes utcai pannókra, rádióreklámokra, tévére gondolnunk. 

Folyamatos fejlődés

A stratégia azonban nem egy állandó és egyszeri kidolgozású terv: folyamatosan nyomon kell követnünk a piacot, állandó jelleggel figyelni a kommunikációnk eredményét, a kevésbé hatékony elemeket kivenni, újakat bevinni. 

Ezért aztán az az ideális, ha naprakészek vagyunk, és mindig van a tarsolyunkban egy-két új, megvalósításra váró, eredeti ötlet.

 

 

NETRING

Integrált, online és offline marketingkommunikációs stratégiákat dolgozunk ki az Ön vállalkozásának. Honlapot készítünk cégének, webáruházat termékei értékesítésére. 

KÉRJEN AJÁNLATOT!

Itt az idő, hogy beletaposson az online ügyfélszerzésbe!

Friss blogbejegyzések

marketing

A marketing olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá. A kérdés viszont az, hogy mennyire és mihez is pontosan?  

domain

Honlapkészítés, domain-kérdésekben az ügyfelek mindig nagy bakikat tudnak elkövetni a domainválasztásban.

businessman

A legtöbb kis- és középvállalat beleesik ebbe a hibába: készen van az oldalunk, ezt kipipáltuk. És várja a vásárlókat. Na, azt várhatja …

Netring

A NETRING.RO honlapkészítés és marketing stratégiákra szakosodott vállalkozás. Székhelye: Kolozsvár, Románia.

Kapcsolat