Keresőoptimalizálás

seo

Ügyfélszervő weboldal - ez a keresőoptimalizálás lényege. Mi megteremtjük a feltételeit annak, hogy oldala minél jobb helyezést foglaljanak el a keresők találati listáján.

 

Elkészült a szebbnél-szebb weboldal és nincs elegendő látogató/vevő. Ismerős? A hozzánk fordulók jórészt erre panaszkodnak: a nem kis pénzből elkészített weboldaluk nemcsak hasznot nem hoz, de a befektetett összeg sem térül meg. Ezt mondhatni természetesnek is, hiszen honnan jönnének a látogatók, ha az oldal nincs megfelelően (vagy nincs egyáltalán) felkészítve arra, hogy a keresőmotorok megfelelő helyezéssel listázzák a keresési találatok között.

Nincs hasznot hozó weboldal keresőoptimalizálás nélkül

A weboldal optimalizálása alatt sok esetben szinte minden szöveget át kell írnunk, az oldalszerkezetet is át kell építeni annak érdekében, hogy a „megkedveltessük” a keresőmotorokkal – a keresőnek (jelen esetben Google-nek) megfelelő ajánlások szerint. Ennek eredményeként egy kulcsszóval ellátott és a potenciális ügyfelek számára is figyelemfelkeltő címe illetve leírása lesz a honlapnak illetve az aloldalaknak, olvasható linkjei lesznek és hierarchikusan felépített tartalma. A megfelelő indexelés érdekében a belső linkstruktúra is úgy lesz kiépítve, hogy a releváns tartalmak egymásra mutassanak, ez ugyanis további plusz pontot jelent az oldalak rangsorolásakor.

A weboldal megfelelő struktúrájának kialakítása megközelítőleg két hetet vesz igénybe – nyilván sok függ attól, hogy mennyire komplex feladatot kell ellátni.

És ez még nem minden, ugyanis

a honlapoptimalizálás része a linképítés is.

A linképítés alatt igyekszünk minél több, más honlapokról az oldalunkra mutató releváns linket szerezni, egy megfelelő erősségű és releváns link ugyanis jelentős előremozdulást eredményez a találati listában. Átlagos versenyhelyzetben – hiszen más is így cselekszik – több tucat linklehetőséget kutatunk fel, ami nemritkán elegendő egy első oldalas helyezéshez. Sok esetben ez nem elég és még több erős és releváns linkre van szükség.

Akár azt is mondhatja, hogy ezt bárki meg tudja csinálni. A válaszunk: bárki megpróbálhatja. Az is lehet, hogy jó pozícióba kerül az oldal – de tartósan nem fog ott maradni. Figyelni kell ugyanis arra, hogy milyen gyakorisággal jelentetünk meg új linkeket, mi lesz a link szövege, milyen oldalon helyezzük el a hivatkozást.  Ezen kívül pedig a cikk, amiben a hivatkozást elhelyezzük – és a legtöbb esetben magunk írjuk meg – hogyan épül fel, elegendő időt tölt-e rajta a látogató. Sok esetben a partner honlap gazdája nem is enged fel egy igénytelen, pongyola cikket.

Ha mindezekre nem figyel vagy nincsenek alapos ismeretei a témában, az oldala sosem fog előre jutni, vagy pedig már nem kell sok a hátrasoroláshoz.  Amikor ez megtörtént, nagy baj van – a baj súlyosságát pedig az elveszített pénzben mérik. Nagyon nehéz lesz visszaszerezni a jó helyezésünk, sok esetben az optimalizálók ezt nem is vállalják, hanem teljesen új domaint javasolnak (helyesen!) – és kezdődik minden elölről, vagyis időben is pénzben is kétszer fizetjük meg azt az összeget, ami egy hozzáértővel elegendő lett volna egy alkalommal.

Az optimalizálás időtartama

Az eredményt is hozó keresőoptimalizálás legkisebb időtartama 4, de inkább 6 hónaptól kezdődik. Ez már elegendő idő arra, hogy beérjen a befektetett munka és megfelelő helyen listázzák oldalunk a keresőkben.

Vállalkozásunk szakszerű keresőoptimalizálási munkát végez, havidíjas alapon. A legkisebb szerződhető időszak négy hónap. Nem javaslunk ennél szűkebb határidőt, mivel az elsietett munka több kárt okoz, mint hasznot.

Keressen meg minket kérdéseivel, mutassa be honlapját, hogy egy korrekt ajánlatot küldhessünk weboldala keresőoptimalizálására. 

NETRING

Integrált, online és offline marketingkommunikációs stratégiákat dolgozunk ki az Ön vállalkozásának. Honlapot készítünk cégének, webáruházat termékei értékesítésére. 

KÉRJEN AJÁNLATOT!

Itt az idő, hogy beletaposson az online ügyfélszerzésbe!

Friss blogbejegyzések

marketing

A marketing olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá. A kérdés viszont az, hogy mennyire és mihez is pontosan?  

domain

Honlapkészítés, domain-kérdésekben az ügyfelek mindig nagy bakikat tudnak elkövetni a domainválasztásban.

businessman

A legtöbb kis- és középvállalat beleesik ebbe a hibába: készen van az oldalunk, ezt kipipáltuk. És várja a vásárlókat. Na, azt várhatja …

Netring

A NETRING.RO honlapkészítés és marketing stratégiákra szakosodott vállalkozás. Székhelye: Kolozsvár, Románia.

Kapcsolat