Kész az oldalunk! Valóban?

businessman

A legtöbb kis- és középvállalat beleesik ebbe a hibába: készen van az oldalunk, ezt kipipáltuk. És várja a vásárlókat. Na, azt várhatja …

Gondolkozzunk el azon, hogy mi a honlapunk célja. Kapásból jön a válasz: a látogatás- valamint az ügyfél-generálás. Ekkor fel kell tennünk a következő kérdéseket:

  • hogyan találják meg honlapunkat a potenciális ügyfelek? Milyen eszközeink vannak erre?
  • ha már ellátogatnak a honlapra, mi teszi vásárlókká/ügyfelekké azokat?
  • ha most nem vásárolnak, mi szükséges ahhoz, hogy később visszatérjenek a weboldalamra?

Több olyan ügyfelünk is van, akik azzal a panasszal jöttek hozzánk, hogy elkészíttették ugyan a weboldalukat, de haszna nincs, mert a befektetett összeg sem térült meg – vásárlót nem hozott, vagy csak nagyon keveset. Rövid beszélgetést követően kiderült, hogy online értékesítési stratégia kidolgozásával már nem foglalkoztak, így a weblapjuk csak arra jó, hogy a névjegykártyán feltüntethessék. Kidobott pénz.

Mielőtt nekifognánk a weboldal készítésnek már tudnunk kell, hogy kik lesznek az ügyfeleink. Meg kell határoznunk, miként hozzuk a honlapunkra azokat és azt is, hogy miként tesszük vásárlókká őket. És ez eddig még mindig csak marketing, mert a honlapkészítés még odébb van. A weboldalt meg kell tervezni. Egyszerűen: papírral, ceruzával. Megtervezzük milyen lesz egy termékünknek a bemutató oldala. Milyen lesz a főoldal. Gondolkozzunk az ügyfél fejével: miért venném meg a terméket? Mert szép? Olcsó? Máshol is ugyanolyan szép és olcsó – hacsak nem egyedi termékünk van. Ha pedig a termékünk máshol is fellelhető, gondolkozzunk el azon, hogy mit tudunk nyújtani a potenciális vásárlónak annak érdekében, hogy az én termékem vegye meg (nem, nem az olcsóságra gondolok. De erről egy későbbi bejegyzésben).

Megvan? Akkor a ceruzával összefirkált lapokat át is adhatjuk a honlapkészítőnek: Ezt kérem! S miután készen van, végrehajtjuk a stratégiánkban megfogalmozott feladatokat. Ne feledjük, hogy a honlap egy eszköz, nem a cél. 

NETRING

Integrált, online és offline marketingkommunikációs stratégiákat dolgozunk ki az Ön vállalkozásának. Honlapot készítünk cégének, webáruházat termékei értékesítésére. 

KÉRJEN AJÁNLATOT!

Itt az idő, hogy beletaposson az online ügyfélszerzésbe!

Friss blogbejegyzések

marketing

A marketing olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá. A kérdés viszont az, hogy mennyire és mihez is pontosan?  

domain

Honlapkészítés, domain-kérdésekben az ügyfelek mindig nagy bakikat tudnak elkövetni a domainválasztásban.

businessman

A legtöbb kis- és középvállalat beleesik ebbe a hibába: készen van az oldalunk, ezt kipipáltuk. És várja a vásárlókat. Na, azt várhatja …

Netring

A NETRING.RO honlapkészítés és marketing stratégiákra szakosodott vállalkozás. Székhelye: Kolozsvár, Románia.

Kapcsolat