Kész az oldalunk! Valóban?

businessman

A legtöbb kis- és középvállalat beleesik ebbe a hibába: készen van az oldalunk, ezt kipipáltuk. És várja a vásárlókat. Na, azt várhatja …

Gondolkozzunk el azon, hogy mi a honlapunk célja. Kapásból jön a válasz: a látogatás- valamint az ügyfél-generálás. Ekkor fel kell tennünk a következő kérdéseket:

  • hogyan találják meg honlapunkat a potenciális ügyfelek? Milyen eszközeink vannak erre?
  • ha már ellátogatnak a honlapra, mi teszi vásárlókká/ügyfelekké azokat?
  • ha most nem vásárolnak, mi szükséges ahhoz, hogy később visszatérjenek a weboldalamra?

Több olyan ügyfelünk is van, akik azzal a panasszal jöttek hozzánk, hogy elkészíttették ugyan a weboldalukat, de haszna nincs, mert a befektetett összeg sem térült meg – vásárlót nem hozott, vagy csak nagyon keveset. Rövid beszélgetést követően kiderült, hogy online értékesítési stratégia kidolgozásával már nem foglalkoztak, így a weblapjuk csak arra jó, hogy a névjegykártyán feltüntethessék. Kidobott pénz.

Mielőtt nekifognánk a weboldal készítésnek már tudnunk kell, hogy kik lesznek az ügyfeleink. Meg kell határoznunk, miként hozzuk a honlapunkra azokat és azt is, hogy miként tesszük vásárlókká őket. És ez eddig még mindig csak marketing, mert a honlapkészítés még odébb van. A weboldalt meg kell tervezni. Egyszerűen: papírral, ceruzával. Megtervezzük milyen lesz egy termékünknek a bemutató oldala. Milyen lesz a főoldal. Gondolkozzunk az ügyfél fejével: miért venném meg a terméket? Mert szép? Olcsó? Máshol is ugyanolyan szép és olcsó – hacsak nem egyedi termékünk van. Ha pedig a termékünk máshol is fellelhető, gondolkozzunk el azon, hogy mit tudunk nyújtani a potenciális vásárlónak annak érdekében, hogy az én termékem vegye meg (nem, nem az olcsóságra gondolok. De erről egy későbbi bejegyzésben).

Megvan? Akkor a ceruzával összefirkált lapokat át is adhatjuk a honlapkészítőnek: Ezt kérem! S miután készen van, végrehajtjuk a stratégiánkban megfogalmozott feladatokat. Ne feledjük, hogy a honlap egy eszköz, nem a cél. 

NETRING

Integrált, online és offline marketingkommunikációs stratégiákat dolgozunk ki az Ön vállalkozásának. Honlapot készítünk cégének, webáruházat termékei értékesítésére. 

KÉRJEN AJÁNLATOT!

Itt az idő, hogy beletaposson az online ügyfélszerzésbe!

Netring

A NETRING.RO honlapkészítés és marketing stratégiákra szakosodott vállalkozás. Székhelye: Kolozsvár, Románia.

Kapcsolat