Dark social: cum o monitorizezi?

Dacă esti online, înseamnă că monitorizezi cam tot ce se poate pentru a îmbunătății în mod continuu activitatea ta și într-un final să crești numărul de conversii, indiferent ce înseamnă conversia pentru tine: vânzări, apeluri telefonice, cititori, etc. Din sursele de conversii poți trage niste concluzii foarte importante: de exemplu un magazin online de telefoane și accesorii are cele mai multe conversii din comparatoarele de prețuri - vezi în Analytics că 40% din totalul de vânzări vine din aceasta sursă, asta înseamnă că ai produse vandabile la care principalul tău atuu este prețul foarte bun, coroborat cu o poziționare bună în piață: ai review-uri majoritatea pozitive și brandul tău este cunoscut.  Vezi totodată că traficul direct are doar 12% din conversii - traficul direct înseamnă un utilizator care deschide un browser și introduce adresa ta. Sau nu…

Traficul direct înseamnă și acele linkuri care sunt trimise prin diverse canale de comunicare cum ar fi Messenger, Whatsapp, Snapchat - doar că nu știi că sunt linkuri copiate, de fapt.

Ca să poți avea o imagine clară asupra surselor tale de trafic și cum poți îmbunătății trebuie să monitorizezi corect.

Vezi aici cum poți monitoriza sursele tale de trafic neidentificate încă:

  1. deschizi acest link: https://getsocial.io/dark-social-calculator șii te loghezi cu contul tău de Analytics.
  2. analizezi sursele tale de trafic

Dark social este dark în sensul că este o sursă de trafic neidentificat încă - deci, odată ce l-ai identificat devine o sursă la care poți lucra. De exemplu, pe butonul de share pe facebook, linkedin, twitter, instagram poți pune coduri utm care să identifice exact traficul din această sursă.

Vezi aici cea mai recentă analiză globală pe surse de trafic în ecommerce: https://www.smartinsights.com/ecommerce/ecommerce-analytics/important-e-commerce-traffic-sources/

Organicul și Paid-ul (Google Ads) sunt primele doua surse, urmate de Direct (cu Dark Social inclusiv), iar mai apoi de Social, Email și Referral.

NETRING

Creștem afaceri online – asta e misiunea noastră. Prin soluțiile noastre de optimizare, respectiv campaniile plătite, social media, direct mailing, etc. puteți ajunge printre preferințele cumpărătorilor. 

CONTACTEAZĂ-NE

Fă-ți timp pentru a mări baza ta de clienți!

Articole noi

Tmpul este foarte valoros, de aceea de multe ori preferăm să nu ne lansăm în analize de marketing complexe.

Pentru a folosi marketingul la adevărata lui valoare, ai nevoie să începi cu o analiză a industriei, a competiției, a trendurilor și pe baza acestor cumul de factori să-ți creezi o strategie.

Dacă esti online, înseamnă că monitorizezi cam tot ce se poate pentru a îmbunătății în mod continuu activitatea ta și într-un final să crești număr

branding si PR

Ce faci, când, în calitate de agenție de branding, ai șansa să organizezi lansarea unui ev

Problemele in comunicare se pot rezolva foarte usor, daca ai informatiile relevante pentru a le intelege si a genera solutii. 

Sursele de trafic sunt variate și pentru ca magazinul tău online să aibă vânzari trebuie să ai în vedere o promovare consecventă. 

In principiu, indicatorii cheie de urmarit se stabilesc in functie de obiectivul campaniei. 

Una dintre cele mai complexe sarcini este sa selectezi un profesionist la a carui meserie nu te pricepi deloc sau foarte putin. 

promovare in google ads

Lucrezi cu o agentie PPC sau un specialist PPC, aloci un buget lunar pentru campaniile tale si vrei sa stii cum poti creste rata de conversie?

alegerea domeniului

Clienții pot face greșeli enorme atunci când selectează un nume de domain pentru website-ul lor. Cum să alegem un nume de domain inspirat pentru site?

Una dintre cele mai comune greșeli ale antreprenorilor: website-ul e gata, am rezolvat cu asta. Și așteaptă clienții. Însă aceștia nu vor să vină ....

Netring

Suntem o agenție de dezvoltare website-uri și promovare, cu sediul în Cluj. Creștem afaceri online – asta e misiunea noastră. Prin soluțiile noastre de optimizare, respectiv campaniile de promovare plătite și generare de conținut puteți ajunge printre preferințele cumpărătorilor. 

Contact