Cum faci o lansare cu PR?

branding si PR

Ce faci, când, în calitate de agenție de branding, ai șansa să organizezi lansarea unui eveniment organizat în premieră de către o asociație? Te bucuuuuuri nespus de mult, pentru că ai aproape toate mijloacele să maximizezi impactul. De ce spun asta? 

  1. Ai subiectul. În cariera unui PR-ist sunt multe ocazii în care organizează conferință de presă sau trimite un comunicat fără a avea mare lucru de spus, asa că având un subiect, în premieră pe deasupra ai bifat cam 60% din treabă.
  2. Ai o asociație. Și asta constituie un avantaj, vorbim de o entitate care poată să iasă în public și să fie considerat autentic, de încredere, cu reputația unui bun cetățean al comunității. Bifat încă vreo 30%.
  3. Domeniul e în trend: sport. A crescut interesul pentru evenimente sportive de masă, foarte multă lume aleargă, participă la triatlon, la concursuri de înot, deci subiectul este în vogă, potențând astfel posibilitatea de a intra în presă. Bifat încă 5%.

Și acum să vedem: ce nu avem?

  1. Bani nu avem, deci ne gândim la scară mai redusă, fără locație fancy, fără catering extraordinar, fără instrumente costisitoare. 
  2. Nici relații cu presă nu avem, acum ne formăm, deci survolăm peisajul de presă online, tv, radio și print, sunăm, căutăm contacte. Formulăm o invitație cu chintesența evenimentului, sunăm la lista de presă în avans cu aproximativ o săptămânâ și le trimitem invitația. Înainte cu o zi resunăm și reamintim, vedem că 2 au confirmat (sh…t) și sperăm, dar chiar sperăm că măcar ei o să apară.
  3. Nu avem speaker experimentat, e prima apariție - scoatem la capăt o prezentare, conține toate mesajele noastre importante, facem o repetiție generală, o singură dată că nu avem timp pentru mai multe și iarăși sperăm.

The D-day.

Am comandat niște tricouri brănduite cu sigla evenimentului, dar în grabă nu am verificat exact unde: eu aveam senzația că pe google am căutat presonalizare tricouri Cluj, dar în realitate am dat comanda la Iași. Sh…t!!! Începem la ora 11, eu aflu asta la 10, în momentul ridicării tricourilor. Ca o soluție cumpăr repede tricouri nebrănduite și plec val-vârtej la locație.

De aici lucrurile se derulează perfect, ideal aș putea spune: au venit 4 ziariști și un cameraman, avem agenție de presă (lucrează pentru mai multe publicații și mai dă și la alți colegi - yuhuu), ziare locale și tv - succes maxim. Avem peste 15 apariții, inclusiv la două agenții de presă naționale și o știre pe un post național de știri.

Concluzie: subiectul și contextul asigură cam 95%, plus 5% insistență la ziariști.

Dă în total: 100% lansare de succes în presă.

NETRING

Creștem afaceri online – asta e misiunea noastră. Prin soluțiile noastre de optimizare, respectiv campaniile plătite, social media, direct mailing, etc. puteți ajunge printre preferințele cumpărătorilor. 

CONTACTEAZĂ-NE

Fă-ți timp pentru a mări baza ta de clienți!

Articole noi

Tmpul este foarte valoros, de aceea de multe ori preferăm să nu ne lansăm în analize de marketing complexe.

Pentru a folosi marketingul la adevărata lui valoare, ai nevoie să începi cu o analiză a industriei, a competiției, a trendurilor și pe baza acestor cumul de factori să-ți creezi o strategie.

Dacă esti online, înseamnă că monitorizezi cam tot ce se poate pentru a îmbunătății în mod continuu activitatea ta și într-un final să crești număr

branding si PR

Ce faci, când, în calitate de agenție de branding, ai șansa să organizezi lansarea unui ev

Problemele in comunicare se pot rezolva foarte usor, daca ai informatiile relevante pentru a le intelege si a genera solutii. 

Sursele de trafic sunt variate și pentru ca magazinul tău online să aibă vânzari trebuie să ai în vedere o promovare consecventă. 

In principiu, indicatorii cheie de urmarit se stabilesc in functie de obiectivul campaniei. 

Una dintre cele mai complexe sarcini este sa selectezi un profesionist la a carui meserie nu te pricepi deloc sau foarte putin. 

promovare in google ads

Lucrezi cu o agentie PPC sau un specialist PPC, aloci un buget lunar pentru campaniile tale si vrei sa stii cum poti creste rata de conversie?

alegerea domeniului

Clienții pot face greșeli enorme atunci când selectează un nume de domain pentru website-ul lor. Cum să alegem un nume de domain inspirat pentru site?

Una dintre cele mai comune greșeli ale antreprenorilor: website-ul e gata, am rezolvat cu asta. Și așteaptă clienții. Însă aceștia nu vor să vină ....

Netring

Suntem o agenție de dezvoltare website-uri și promovare, cu sediul în Cluj. Creștem afaceri online – asta e misiunea noastră. Prin soluțiile noastre de optimizare, respectiv campaniile de promovare plătite și generare de conținut puteți ajunge printre preferințele cumpărătorilor. 

Contact