6 aspecte pentru cresterea conversiei

promovare in google ads

Lucrezi cu o agentie PPC sau un specialist PPC, aloci un buget lunar pentru campaniile tale platite si vrei sa stii cum ai putea sa cresti rata de conversie si implicit conversia fara sa cresti bugetul? Iti prezint mai jos sase aspecte care ar putea sa te ajute:

  1. Segmenteaza listele de remarketing in functie de pagina vizitata de utilizator dar care nu a rezultat intr-o conversie. De exemplu daca pagina ta despre telefoane are multe vizite dar acestea nu rezulta in tranzactii ai posibilitatea sa retargetezi ulterior vizitatorii tai cu ofertele tale la aceasta categorie.
  2. Metoda de livrare: ai grija sa selectezi standard in loc de accelerat ca sa beneficiezi o perioada cat mai lunga de bugetul setat pentru o zi. Livrarea accelerata in schimb ar putea sa epuizeze bugetul setat in prima parte a zilei si sa nu mai fi printre reclamele servite de Google in a doua parte a zilei.
  3. Modelul de atribuire: Google iti pune la dispozitie 6 modele, printre care cele acorda cel mai mare credit ultimului click, primului click, dar si a click-urilor dintre cele doua. Daca ai deja un anumit numar de conversii in cont o sa ai acces la modelul de atribuire data-driven - este cel mai corect pentru ca se bazeaza pe datele de istoric al contului tau. Daca o ai la dispozitie incepe sa il folosesti. In cont ai inclusiv posibilitatea sa compari modelul de atribuire pe care il folosesti in momentul de fata versus cel de data-driven. S-ar putea sa ai diferente chiar si de 10% intre rezultatele celor doua modele.
  4. Strategia de licitatie: un cont care este la inceput are mai putine facilitati in setarea sumelor cu care liciteaza, insa odata ce ai trecut de 15 conversii si clickuri intr-o perioada de o luna poti sa te folosesti de metoda semi-automata enhanced CPC care, in functie de sumele setate de tine manual, optimizeaza sumele cu care liciteaza. Daca ajungi la un numar si mai mare de conversii intreaba agentia ce imbunatatiri poate sa-ti aduca, de exemplu target CPA (sa seteze ca obiectiv suma insemnand costul unei achizitii) sau target ROAS (return on ad spend).
  5. Search terms report - foloseste raportul acesta pentru a vedea care sunt cautarile care iti aduc clickuri pentru ca ar putea sa te ajute la imbunatatirea campaniilor tale existente, daca de exemplu identifici noi cuvinte cheie pe care n-ai inclus in ad set-urile tale. Sau chiar te pot ajuta la identificarea cuvintelor de cheie negative si in acest fel elimini posibilitatea de a plati pentru click-uri care iti aduc vizite nedorite. 
  6. Auction insights - verifica-l periodic, aici o sa vezi ranking-ul tau versus competitorii tai pe cuvintele cheie cu care lucrezi. Te poate ajuta la imbunatatirea campaniilor tale prin rafinarea acestor cuvinte.

Google Ads este un sistem complex cu multe optiuni de imbunatatire, insa acest lucru inseamna monitorizarea continua a indicatorilor cheie de perfomanta pe care le-ati stabilit si totodata urmarirea noutatilor dezvoltate de Google. 

NETRING

Creștem afaceri online – asta e misiunea noastră. Prin soluțiile noastre de optimizare, respectiv campaniile plătite, social media, direct mailing, etc. puteți ajunge printre preferințele cumpărătorilor. 

CONTACTEAZĂ-NE

Fă-ți timp pentru a mări baza ta de clienți!

Articole noi

Tmpul este foarte valoros, de aceea de multe ori preferăm să nu ne lansăm în analize de marketing complexe.

Pentru a folosi marketingul la adevărata lui valoare, ai nevoie să începi cu o analiză a industriei, a competiției, a trendurilor și pe baza acestor cumul de factori să-ți creezi o strategie.

Dacă esti online, înseamnă că monitorizezi cam tot ce se poate pentru a îmbunătății în mod continuu activitatea ta și într-un final să crești număr

branding si PR

Ce faci, când, în calitate de agenție de branding, ai șansa să organizezi lansarea unui ev

Problemele in comunicare se pot rezolva foarte usor, daca ai informatiile relevante pentru a le intelege si a genera solutii. 

Sursele de trafic sunt variate și pentru ca magazinul tău online să aibă vânzari trebuie să ai în vedere o promovare consecventă. 

In principiu, indicatorii cheie de urmarit se stabilesc in functie de obiectivul campaniei. 

Una dintre cele mai complexe sarcini este sa selectezi un profesionist la a carui meserie nu te pricepi deloc sau foarte putin. 

promovare in google ads

Lucrezi cu o agentie PPC sau un specialist PPC, aloci un buget lunar pentru campaniile tale si vrei sa stii cum poti creste rata de conversie?

alegerea domeniului

Clienții pot face greșeli enorme atunci când selectează un nume de domain pentru website-ul lor. Cum să alegem un nume de domain inspirat pentru site?

Una dintre cele mai comune greșeli ale antreprenorilor: website-ul e gata, am rezolvat cu asta. Și așteaptă clienții. Însă aceștia nu vor să vină ....

Netring

Suntem o agenție de dezvoltare website-uri și promovare, cu sediul în Cluj. Creștem afaceri online – asta e misiunea noastră. Prin soluțiile noastre de optimizare, respectiv campaniile de promovare plătite și generare de conținut puteți ajunge printre preferințele cumpărătorilor. 

Contact