5 indicatori cheie la o campanie PPC

In principiu, indicatorii cheie de urmarit se stabilesc in functie de obiectivul campaniei, impreuna cu agentia de ppc, sau cu tine, daca tu gestionezi contul tau de Google Ads. De exemplu poti seta un cost maxim pe conversie de 10 lei, dar ai grija sa obtii si un numar minim de conversii - poti sa ai supriza sa ai costul de conversie atins, dar cu un numar minim de conversii. Iar daca ai buget de 5000 lei nu te ajuta CPA de 10 lei si 100 de conversii, pentru ca se mentin doar campaniile cu CPA scazut. In mod optim, in conditiile de mai sus ar trebui sa ai aproape 500 de conversii.

Deci, pe scurt, ce sa ai in vedere?

  1. Impresii - numarul de impresii conteaza foarte mult in cazul unei campanii cu obiectiv de trafic, impreuna cu celalalt indicator de urmarit in acest caz:
  2. Click - de principiu daca ad-ul tau e destul de atragator pentru utilizatori impresiile vor genera click-uri, iar mai apoi aceste click-uri iti genereaza 
  3. Conversii - conversiile (vanzari, inregistrare pentru newsletter, apel telefonic, etc.) sunt obiectivul tuturor campaniilor Google Ads, campaniile care iti genereaza conversii se mentin, iar cele care, dupa depasire unui buget setat, nu aduc vanzari, se opresc.
  4. Cost pe conversie - este un element foarte important, in special din perspectiva adaosului. Daca adaosul tau pe produs este undeva la 7-8 lei nu prea face sens sa aloci 15 lei pe o conversie.
  5. Costul unei campanii - este bugetul pe care il cheltui pe o campanie in care ai mai multe ad set-uri. Ai grija cum setezi obiectivele: costul pe campanie sa fie maxim suma pe care vrei sa aloci pentru testarea ad-urilor, a tuturor ad-urilor dintr-o campanie. La nivelul cuvintelor cheie se pot seta manual sau automat valori maxime, iar la 20 cuvinte ori 5 lei ajungi deja la 100 de lei cheltuiti pe care daca nu ai nicio conversie nu mai are sens sa mentii in forma respectiva. Ar trebui testate alte cuvinte, eventual si alte formulari pentru ad-uri.

Google Ads este o platforma inteligenta care asigura, pe de o parte instrumentele necesare monitorizarii, iar pe de alta parte iti recomanda si modalitati de imbunatatire. Pentru idei poti vizita Google Academy sau ne poti contacta pe noi.

NETRING

Creștem afaceri online – asta e misiunea noastră. Prin soluțiile noastre de optimizare, respectiv campaniile plătite, social media, direct mailing, etc. puteți ajunge printre preferințele cumpărătorilor. 

CONTACTEAZĂ-NE

Fă-ți timp pentru a mări baza ta de clienți!

Articole noi

Tmpul este foarte valoros, de aceea de multe ori preferăm să nu ne lansăm în analize de marketing complexe.

Pentru a folosi marketingul la adevărata lui valoare, ai nevoie să începi cu o analiză a industriei, a competiției, a trendurilor și pe baza acestor cumul de factori să-ți creezi o strategie.

Dacă esti online, înseamnă că monitorizezi cam tot ce se poate pentru a îmbunătății în mod continuu activitatea ta și într-un final să crești număr

branding si PR

Ce faci, când, în calitate de agenție de branding, ai șansa să organizezi lansarea unui ev

Problemele in comunicare se pot rezolva foarte usor, daca ai informatiile relevante pentru a le intelege si a genera solutii. 

Sursele de trafic sunt variate și pentru ca magazinul tău online să aibă vânzari trebuie să ai în vedere o promovare consecventă. 

In principiu, indicatorii cheie de urmarit se stabilesc in functie de obiectivul campaniei. 

Una dintre cele mai complexe sarcini este sa selectezi un profesionist la a carui meserie nu te pricepi deloc sau foarte putin. 

promovare in google ads

Lucrezi cu o agentie PPC sau un specialist PPC, aloci un buget lunar pentru campaniile tale si vrei sa stii cum poti creste rata de conversie?

alegerea domeniului

Clienții pot face greșeli enorme atunci când selectează un nume de domain pentru website-ul lor. Cum să alegem un nume de domain inspirat pentru site?

Una dintre cele mai comune greșeli ale antreprenorilor: website-ul e gata, am rezolvat cu asta. Și așteaptă clienții. Însă aceștia nu vor să vină ....

Netring

Suntem o agenție de dezvoltare website-uri și promovare, cu sediul în Cluj. Creștem afaceri online – asta e misiunea noastră. Prin soluțiile noastre de optimizare, respectiv campaniile de promovare plătite și generare de conținut puteți ajunge printre preferințele cumpărătorilor. 

Contact