Probleme de PR

Avem urmatoarele probleme din partea unui presedinte de fundatie:

  1. reprezentantii presei in anumite orase mai mici nu scriu despre programele lor, ba chiar le trimit oferte de reclama,
  2. au un program de burse pentru tineri in mai multe domenii de activitate si nu stie cum ar putea sa ajunga la ei.

Solutii pentru rezolvarea primei probleme:

Mai intai un insight: reprezentantii presei primesc multe comunicate, respectiv au subiecte pe care le urmaresc, sansele sa observe un comunicat care intra pe o adresa generica sunt destul de reduse.

Solutie:trebuie create legaturi personale pentru ca subiectul trimis de fundatie sa treaca de pragul de reactie. Evident n-o sa reusim sa intram in relatii personale cu toti ziaristi care ne intereseaza, insa vom avea o anumita rata de succes, iar acesta depinde de noi.

Este indicat sa sunam inainte sa trimitem un comunicat, sa ne interesam cine din partea redactiei se ocupa de tipul nostru de subiecte, sa cerem un nume si un numar de telefon. Cand ajungem la “omul nostru” ii prezentam subiectul. Ideal este sa ne si intalnim personal. Odata o legatura formata, acesta trebuie sustinuta prin asigurarea de subiecte de articole in mod frecvent.

Atentie! Jurnalisti au un timp limitat la dispozitie, asa cum noi, toti ceilalti, deci daca nu avem niciun subiect de comunicat sa nu pierdem timpul lor pentru ca probabil nu vor veni la a doua intalnire, daca prima oara nu au obtinut nimic valoros despre care sa poata scrie.

Discutia personala si prezentarea subiectului in acest fel ajuta la clarificarea detaliilor si reduce riscul neintelegerilor, insa este indicat sa pregatim si un material scris ca sa le usuram munca de pregatire a unui articol. Neaparat sa trimitem si cateva poze – materialele care dispun si de continut vizual au sanse mai mari sa apara, respectiv sa fie citite.

Solutii pentru rezolvarea problemei cu numarul doi:

Insight: tinerii, adolescentii, adica audienta la care doreste sa ajunga aceasta fundatie sunt pe Instagram, respectiv Snapchat si Facebook. Principalul canal insa la care putem ajunge la ei este un profil Instagram.

Solutie:

  • creare si cresterea unui profil Instagram pentru fundatie si incentivarea tinerilor sa dea follow la pagina. 
  • avand in vedere ca este un program de burse avem deja multi tineri care au aplicat si avand acces la datele lor de contact ii putem incentiva sa urmareasca noutatile Fundatiei pe Instagram
  • selectarea unor tineri pentru promovarea programului in calitate de Ambasadori ai Programului – ei avand un impact major asupra celorlalti tineri care ar putea fi interesati de o bursa
  • avand in vedere ca cresterea unei pagini de Instagram necesita timp probabil ca in anul respectiv vor fi necesare si alte metode de comunicare directe, cum ar fi: comunicarea catre bursantii existenti si cei din trecut prin newsletter, telefon, anunt trimis direct la inspectorate scolare si scoli/profesori de profil, etc.

Lasă un comentariu