4 criterii pentru a selecta agentia de PPC

Una dintre cele mai complexe sarcini este sa selectezi o agentie sau un profesionist la a carui meserie nu te pricepi deloc sau foarte putin. Din punctul meu de vedere e ca si cum as selecta un medic specialist fara sa stiu exact ce face. Cand incepi sa promovezi magazinul tau online sunt unele sarcini pentru care ai nevoie de un specialist Google si Facebook Ads cu experienta si care te poate ajuta cu indeplinirea obiectivelor tale de vanzare. Dar intrebarea este cum sa selectezi un profesionist daca tu nu sti ce ar trebui sa stie.

Simpatie sau antipatie

Primul criteriu, non-verbal, dar poate cel mai important este daca marketerul online iti este simpatic ca om sau nu. Stiu ca toti ne consideram rationali si adepti ai profesionalismului, insa toate aceste aspecte nu conteaza deloc daca exista o antipatie la prima intalnire.

Taxa de agentie

Al doilea cel mai important criteriu, daca iti place partenerul tau de discutie, este cum sa te decizi asupra colaborarii. Evident partea financiara este foarte importanta, fee-ul lunar, in avans, trebuie sa poti sa platesti, deci din start pica colaborarea daca taxa lunara este de 1000 euro, iar tu ai 300. Nu accidental am zis 1000 de euro, chiar am primit o astfel de oferta la randul meu, desi bugetul investit lunar era de doar 2000 euro.

Profesionalismul si experienta

Aspectul de profesionalism este cea mai importanta parte in aceasta ecuatie. Vezi aici un  set minim de intrebari pe care ar trebui sa-ti puna agentia ca sa inteleaga care este obiectivul tau si cum sa-ti seteze campaniile pentru a-ti livra rezultatele pe care le doresti.

1. Care este obiectivul campaniei si care sunt indicatorii cheie de performanta?

2. Cine este audienta ta, care este nevoia lui, cum ia decizia de cumparare si unde ii gasesti?

3. Care este platforma ideala pentru a ajunge la ei?

4. Care este bugetul si ce profit iti aduce?

5. Care sunt principalele tale produse, driverele tale de vanzare?

6. Cum arata un ciclu de cumparare in prezent?

7. Cine este competitia ta si diferentiatorii lor?

8. Care sunt avantajele tale competitive, diferentiatorii?

9. Ce trenduri sau elemente sezonale se pot identifica in domeniul tau de activitate?

Urmarirea noutatilor

Un ultim aspect, dar nicidecum cel mai putin important este sa vezi daca stie ce noutati a lansat Google in perioada discutiei – este deosebit de important ca partenerul tau de discutie sa urmareasca noutatile si sa foloseasca in activitatea ei/lui zilnica. Google actualizeaza cu o frecventa destul de mare instrumentele pe care le pune la dispozitia agentiilor, iar daca partenerul tau de discutie nu stie de ele, ia-ti ramas bun de la el. In acest domeniu conteaza sa tii pasul, daca tu nu reusesti, sigur sunt altii care fac acest lucru si sunt mai buni decat tine.

Lasă un comentariu